První návštěvy

04.03.2012 19:06

Tuto sobotu nás navštívili první budoucí páníčci našich štěňátek. Přijeli páníčci od Aischenky, Adinky i Airisky. Musím říct, že jsem z nich ze všech měla velmi dobrý pocit a pevně věřím, že všechna štěňátka budou v dobrých rukách. Alfíkovi páníčci se na svého chlapíka přijedou podívat příští víkend :-) Kromě toho nás v sobotu navštívil i můj bratr s rodinou (čítající krom bratra a švagrové i 4 malé klučíky), takže začínáme socializovat pejsky i s malými dětmi. V neděli nás poctili velmi milou návštěvou druhá "babička s dědečkem" (páníčci našeho tatínka Berta), věřím že i jim se miminka moc líbila a brzy nás zase navštíví, to už se jim budou prckové plést pod nohy. 

Právě teď si začínají hrát s plyšáky, Alfík jednoho drží v zubech a pohazuje hlavou ze strany na stranu, myslím, že ho brzy uloví :-) . Airiska dostala od své paničky uzlík na hraní, Bolča jí ho hned řádně ožižlala a tím se pro štěnda stal velmi zajímavým, stejně tak stonožka, kterou od nás včera dostali. Zajímají se o své okolí stále víc a víc :-)

Další novinkou je dnešní první příkrm, který štěňátka dostala. Na granulky jsou ještě malí a tak dostali kašičku z lehce povařených kuřecích prsíček a trošky čerstvého mléka. Ani jeden z nich se neošklíbal, všichni byli špinaví a nadšení, že mají co olizovat. Zpočátku nepochopili, že jídlo je hlavně uvnitř misky a tak ji olizovali kolem dokola. Radši jsem jim to usnadnila a misku kašičkou potírala, aby měli co lízat.  Však oni velmi brzy pochopí, kde je jídlo. Z krmení jsme pořídili pár fotek, můžete se na ně podívat opět na rajčeti, zde https://www.rajce.net/a6121105