Novinky a návštěvy + fotky

16.03.2012 18:48

Miminka od té doby, co dorazila ohrádka, chodí na každé odpoledne ven, zde mají větší prostor na hraní a dovádění a lépe a déle potom i spinkají :-) Už je pouštíme (pod dozorem) dohromady i s ostatními psy ze smečky, dnes se Airiska pokoušela honit Šíšu a ta před ní opravdu utíkala :-) Už objevili, že je na dvorku psí bouda a tak, když jsou unaveni se do ní uklidí a spí schouleni v jednom velkém klubku. Dnes je ze spánku příjemně vyrušila milá mazlící návštěva. Přijeli se na ně zase podívat páníčci jejich tatínka Bertíka :-) Mimísci velmi ochotně vyběhli z boudy a návštěvě pořádně ožužlali boty, kalhoty, ruce, popruh od foťáku....vše na co dosáhli a za odměnu byli všichni chováni a mazleni ještě venku a pak následně i doma. Návštěva odjela a myslím, že budou spát, plni zážitků, minimálně do večera, ještě teď se usmívají ze spaní, jsou úžasní :-) 

Jinak předevčírem jsem rezignovala na maso, stejně budou kromě Ejminky všichni krmeni granulkama a příprava jejich masné krmě mi zabrala celkem dost času, který teď trávím neustálým úklidem (který stejně nikde není dlouho vidět) jejich výběhu. Takže předevčírem poprvé dostali k večeři granulky (Brit Care Puppy All Breed - superprémiové hypoalergenní granule  pro štěňátka už od 4 týdnů), rozmočené horkou vodou a naštěstí jim hned napoprvé velmi chutnaly, i když zatím jich ještě nesní moc, Bolinka je stále i kojí. Ráno jim pořád dávám kašičku Sunarku, kterou velmi milují a v poledne a večer mají granulky. Granulkama zatím budu krmit i Ejminku, nechci ji při krmení separovat od ostatních a až mi tu zůstane sama, tak ji převedeme na masíčko. Už jsem konzultovala její budoucí výchovu a výcvik s výborným výcvikářem a trenérem Martinem Incédim, dostala jsem od něj spoustu úžasných a skvělých rad, které se budu snažit aplikovat a dodržovat a hned jsem Ejminku objednala k němu na první víkendový "výcvik" o Velikonočním víkendu do Milovic, to jí bude 8 týdnů. Takže se moc těším a doufám, že načerpám nové vědomosti.

Zítra očekáváme další návštěvy, přijede se na miminka podívat naše známá, potom kolega z práce s rodinou a na Adinku se přijedou znovu podívat a pomazlit její budoucí páníčci. Zítra má být opět hezké počasí, tak nechám miminka venku co nejdéle to půjde, mají tam víc podnětů a víc se vyřádí a navíc na čerstvém vzduchu (a přiznejme si to, já budu mít o trochu méně práce s uklízením pročůraných novin). 

Jinak miminka stále krásně rostou a jsou čím dál čipernější, dnes jsem jen zkusmo převážila Aischenku a má 4,2 kg ...v neděli je zvážím zase všechny, myslím, že přes 4 kg už všichni mají.

 

Pár nových fotek zde: https://www.rajce.net/a6168301 , o víkendu snad nafotím víc.